LANGIE S2 - penterjemah suara dengan diktronik elektronik (terjemahkan 53 bahasa) + sokongan SIM 3G

Kod: 70-004
1 875,30 RM 1 405,30 RM Harga tidak termasuk cukai nilai tambah: 1 171,10 RM
Jualan berakhir 19. 5. 2024, 23:59 atau sementara stok masih ada.
dalam stok Produk dalam stok, sedia untuk dihantar.
Ya! Kami Menghantar Ke US
Cards
+

LANGIE S2 - penterjemah suara ✅ dengan bahasa elektronik (terjemahan 53 bahasa) + sokongan SIM 3G - beli dalam talian dengan harga yang baik.

Perlindungan pembeli

 • Pertukaran barang secara percuma dalam masa 30 hari
 • Waranti untuk produk - 24 bulan
 • Jaminan wang dikembalikan dalam masa 14 hari

Penerangan produk

LANGIE S2 - penterjemah suara dengan diktronik elektronik (terjemahkan 53 bahasa) + sokongan SIM 3G - beli dalam talian dengan harga yang baik. LANGIE hadir dalam versi baru S2 , yang menampilkan sejumlah peningkatan berbanding pendahulunya, LT-52. Pertama dan terpenting, ia bukan lagi hanya penyusun, tetapi panduan pelancongan yang lengkap . Perbezaan yang paling penting ialah sokongan kad SIM 3G - SIM LANGIE GLOBAL, dengan mana anda dapat berkomunikasi di 160 negara di dunia.

Terjemahan suara dua hala dengan terjemahan suara langsung, yang menjadikannya tidak menjadi masalah bagi anda untuk memahami orang semasa melakukan perjalanan di seluruh dunia. Adakah anda suka melancong dan menemui tempat baru? Adakah anda perlu menterjemahkan bahasa? Anda pasti ingat situasi tidak menyenangkan yang berlaku kerana terkasar bahasa. Tidak lagi! Jurubahasa suara digital LANGIE, yang mengandungi hingga 53 bahasa yang luar biasa, akan menjadikan komunikasi anda di luar negeri mudah untuk anda. Hayat bateri, sehingga 5 hari dalam mod siap sedia, pasti akan menarik juga. Penterjemah mudah alih yang berguna yang boleh anda gunakan ke mana sahaja anda pergi. LANGIE - penterjemah suara aktif masa nyata untuk kegunaan harian. Sesuai untuk terjemahan langsung semasa melancong atau bekerja di luar negara dengan jurubahasa audio segera ini.

Tawaran penterjemah pertuturan dan pertuturan LANGIE S2 terbaik

fungsi penterjemah langie s2

Gunakan terjemahan di 160 negara di seluruh dunia melalui SIM LANGIE GLOBAL

penterjemah suara LANGIE 3G SIM
Sekiranya anda tidak mempunyai rangkaian WiFi yang tersedia, anda boleh menggunakan etwork 3G n untuk menyambung ke internet. Menggunakan kad SIM Langie Global, yang, setelah pembelian termasuk kredit awal 10 USD (sekitar 50MB , yang dapat anda gunakan untuk lebih dari 500 terjemahan - rata-rata 7 saat setiap frasa) di lebih dari 160 negara di dunia. Senarai penuh negara di SINI .
Kesahan Kad SIM LANGIE GLOBAL tidak terhad dalam masa dan tamat hanya jika kad SIM tidak digunakan lebih dari 2 tahun. Setelah data prabayar digunakan, anda boleh mengisi semula kad SIM terus melalui laman web
www.langieglobalsim.com setelah memasukkan nombor telefon dan memilih kaedah pengecasan.

Penterjemah LANGIE S2 juga menawarkan kemampuan untuk membuat titik akses kad SIM LANGIE GLOBAL - 3G HOT SPOT. Sekiranya anda ingin membuat dan berkongsi titik akses Hotspot Langie dengan peranti lain (seperti telefon bimbit atau tablet) dan menggunakan data Internet di seluruh dunia, lebih baik memilih paket data Internet terhad masa dengan jumlah data yang lebih tinggi (contohnya 1GB - 5GB). Sekiranya anda menggunakan kad SIM hanya untuk terjemahan dalam talian melalui LANGIE, yang hanya menggunakan sebilangan kecil data, cukup untuk mengisi semula kredit untuk (10 USD - 100 USD, kira-kira 50MB - 500MB data) dan data ini tidak terhad pada waktu, jadi anda boleh menggunakannya selama 1-2 tahun (tidak ada tempoh terhad).

Sekarang anda boleh memasukkan sebarang kad SIM ke dalam BAHASA, tetapi anda tidak perlu memasukkan kad SIM jika anda tidak mahu. Cukup sambungkan ke rangkaian WiFi yang tersedia dan terjemahan LANGIE berfungsi sebagaimana mestinya.

Langie juga mendapati penggunaannya ketika bekerja di luar negara.

Sekiranya anda tidak fasih bertutur dengan bahasa asing di negara tempat anda akan bekerja, LANGIE adalah penyelesaian yang baik untuk anda. Sama ada untuk wanita dalam pekerjaan kejururawatan di luar negara atau untuk lelaki dalam pelbagai pekerjaan pembinaan.

penterjemah poket langie s2penterjemah pertuturan langie s2

LANGIE - Jurubahasa digital yang boleh anda beli di sini
Tiada caj tambahan untuk kemas kini atau caj tersembunyi lain. Tidak perlu mendaftarkan data peribadi atau memasang aplikasi ke dalam telefon bimbit.

Penterjemah Ucapan Elektronik LANGIE akan membuka peluang baru untuk anda di mana sahaja di dunia! Ia ditujukan untuk semua orang , sama ada kanak-kanak atau orang tua , yang akan menghargai penggunaan penterjemah dengan mudah. Penterjemah suara , yang akan bersama anda ke mana sahaja anda pergi. Ia dapat menterjemahkan ayat panjang dengan mudah (bukan hanya frasa pendek). Penterjemah LANGIE dalam talian dan luar talian ada dalam stok kami untuk dijual - harga yang lebih daripada mencukupi untuk penggunaannya.

penterjemah elektronik langie s2

Penggunaan sebenar LANGIE untuk terjemahan dalam praktiknya dapat anda lihat dalam video ini dari Ukraine dan London:

Anda boleh melihat lebih banyak video secara langsung di saluran Youtube LANGIE DI SINI : saluran langie youtube

Peranti revolusioner ini juga berfungsi sebagai pemain multimedia untuk video, gambar, atau sebagai penterjemah kumpulan (anda boleh memasangkan lebih banyak penterjemah LANGIE) - sangat sesuai untuk pelbagai delegasi asing. Pilihan lain untuk anda ialah kemungkinan belajar bahasa asing - perisian pembelajaran yang canggih. Oleh itu, anda juga mempunyai kamus terjemahan dalam 53 bahasa (bukan sahaja kamus Inggeris) dan anda boleh menterjemahkan ayat atau teks lain dalam talian / luar talian.

Laman web rasmi untuk maklumat lebih lanjut mengenai penterjemah suara elektronik LANGIE - www.langie.eu

laman web rasmi penterjemah suara langie

Inilah REVOLUSI dalam KOMUNIKASI !!!
TERJEMAHAN SUARA DUNIA TERBAIK

Penterjemah Langie menyokong terjemahan dalam talian dan luar talian dengan KETEPATAN yang luar biasa!

penterjemah pertuturan langie s2 baru

Bagaimana ia berfungsi?

Ia berfungsi berdasarkan prinsip yang sangat mudah dan intuitif . Cukup tekan kekunci sentuh pada peranti semasa anda mengucapkan kata, kemudian lepaskan dan peranti segera menerjemahkan ayat yang diperlukan.

The Langie dilengkapi dengan layar sentuh 1 "built-in dan sistem dwi pembesar suara dan mikrofon berkualiti tinggi. Satu mikrofon dan pembesar suara berada di bahagian depan peranti, di mana anda boleh menyampaikan mesej dalam bahasa anda sendiri, dan seseorang di sebelah anda (orang asing) akan dengan serta-merta mendengar terjemahannya ke dalam bahasanya. Dan, sebagai balasannya, orang asing dapat memberitahu jawapannya dalam bahasanya, melalui mikrofon dan pembesar suara di bahagian belakang peranti, dan anda akan mendengar seketika terjemahan dalam bahasa anda.

terjemahan langie berfungsi

Sekiranya anda ingin menterjemahkan beberapa teks atau perkataan ke dalam bahasa lain, cukup tekan dan tahan butang mikrofon biru dan lepaskan setelah mesej lisan (teks) selesai. Dalam 1-2 saat, penterjemah menerjemahkan mesej anda dalam bentuk teks yang dilihat di paparan, dan mesej ini juga akan tersedia dalam bentuk audio (bahasa ini mesti disokong). Sekiranya anda ingin menerjemahkan apa yang diberitahu oleh orang lain, tekan dan tahan butang mikrofon kuning dan lepaskan sekali lagi apabila mesej selesai. Keseluruhan prosesnya sangat mudah.
bagaimana penterjemah langie berfungsi

Sangat praktikal juga fungsi penterjemah KUMPULAN dan ia pasti akan dapat digunakan dalam pelbagai delegasi asing.

Adalah cukup untuk memasangkan peranti anda dengan 2 atau lebih pengguna LANGIE dalam talian melalui WiFi, jadi panduan atau jurubahasa dapat bercakap dengan banyak orang di seluruh dunia pada masa yang sama. Ciri ini juga menyokong penciptaan kumpulan, di mana lebih banyak orang yang bercakap bahasa berbeza dapat berkomunikasi antara satu sama lain dan masing-masing boleh berada di negara yang berbeza. Pada satu peranti boleh dibuat beberapa kumpulan bebas.

Adakah anda memerlukan, misalnya, penterjemah Inggeris-Jerman? Tiada masalah! Penterjemah teks dan ayat ini akan menguruskannya dengan mudah. Penterjemah poket dapat mengenali suara anda dan kemudian menerjemahkannya dalam masa nyata ke sebilangan besar bahasa, menjadikannya alat bahasa yang hebat untuk perjalanan, pendidikan diri, membeli-belah atau perniagaan. Ini menerjemahkan kata-kata anda dengan segera dan oleh itu membuat anda merasa seolah-olah anda berkomunikasi secara langsung dengan orang lain. Berkat reka bentuk mini praktikal, sangat senang dibawa , anda boleh memasukkannya ke dalam poket, beg tangan dan lain-lain.

penterjemah suara LANGIE S2penterjemah bercakap langie s2

Di sini anda dapat melihat jadual bahasa penterjemah LANGIE yang disokong.

Tidak semua bahasa mempunyai terjemahan suara lisan yang tersedia, tetapi kebanyakan bahasa termasuk dengan terjemahan teks lisan
(semua bahasa menerjemahkan frasa dalam bentuk teks pada paparan LCD).

bahasa LANGIE yang disokong

Senarai bahasa lengkap:

Afrika, Arab, Bengali, Bulgaria, Kemboja, Kantonis, Cina, Kroasia, Czech, Denmark, Belanda, Inggeris, Filipina, Finland, Perancis, Jerman, Yunani, Ibrani, Hindi, Hungarian, Indonesia, Iceland, Itali, Jepun, Jawa, Korea, Lao, Latvia, Lithuania, Malayian, Melayu, Nepal, Norway, Parsi, Poland, Portugis, Romania, Rusia, Serbia, Sinhala, Slovak, Slovenia, Sepanyol, Sunda, Swahili, Sweden, Tamil, Telugu, Thai, Turki, Vietnam, Ukraine, Urdu

Penterjemah poket dalam mod luar talian tanpa tawaran sambungan internet:

Sokongan multimedia - galeri gambar, perakam suara digital, pemain video dan muzik.
Fungsi pendidikan - mengandungi pendidikan suara dan gambar untuk bahasa asas. Oleh itu, anda boleh belajar bahasa ke mana sahaja anda pergi.
Penguat audio - merakam dan kemudian menguatkan kata-kata anda yang diucapkan, sangat membantu dalam berkomunikasi dengan orang yang mempunyai pendengaran yang lebih teruk.

ciri langie s2

Sekiranya anda memasangkan penterjemah saku dengan Wi-Fi dalam talian, anda akan mendapat beberapa ciri menarik:

Pencarian suara untuk gambar - Mengecam suara anda dan kemudian mencari perkara yang dikehendaki dalam bentuk gambar.
Jurubahasa kumpulan - Sertai perbualan kumpulan dengan orang dalam pelbagai bahasa.
Terjemahan dari bahasa domestik ke bahasa dunia lain, memerlukan sambungan dalam talian.

pratonton terjemahan dalam talian langie Penterjemah suara dalam 53 bahasa
Ia mengenali suara anda dan kemudian menerjemahkannya ke sebilangan besar bahasa. Untuk pengecaman kata yang lebih baik, sambungan internet WiFi diperlukan.
suara langie mencari gambar Suara mencari gambar
Kenali suara anda dan kemudian cari gambar yang anda mahukan. Sambungan internet WiFi diperlukan.
jurubahasa kumpulan - penterjemah Jurubahasa kumpulan
Kesambungan dalam talian membolehkan perbualan kumpulan dengan orang dalam pelbagai bahasa. Sambungan internet WiFi diperlukan.
terjemahan langie luar talian Penterjemah perkataan tanpa sambungan dalam talian
Ia mengenali suara anda dan dapat menterjemahkan frasa pendek atau kata mudah berdasarkan algoritma tertanam yang digunakan untuk terjemahan yang dapat difahami. Ia hanya menyokong 13 bahasa dunia.
pembelajaran bahasa langie Pilihan pembelajaran kendiri tanpa sambungan dalam talian
Dengan perisian terbina dalam, anda dapat mempelajari bahasa dunia yang dipilih dengan cepat dan cekap.

Ciri-ciri:

tambah Terjemahan segera dalam 53 bahasa
tambah Mikrofon sensitif dengan pengecaman suara
tambah Perakam suara digital
tambah Pemain muzik dan video
tambah Terjemahan dalam talian / Luar talian
tambah Hayat bateri: 5 hari dalam keadaan bersedia / 5 jam operasi berterusan

penterjemah dalam talian langie s2langie s2 elektronik penterjemah terbaik

Apakah kelebihan penterjemah pegang tangan LANGIE berbanding penterjemah klasik melalui aplikasi di telefon anda?

 1. Penterjemah LANGIE adalah alat terjemahan profesional, sistem perkakasan dan perisian telah dirancang dan dihasilkan secara langsung untuk terjemahan pertuturan. Ia bukan telefon yang direka untuk pelbagai tujuan.
 2. Ia mempunyai teknologi untuk digunakan dalam lingkungan yang bising ( pengurangan kebisingan ucapan ketika menerjemahkan ), aplikasi klasik untuk terjemahan mempunyai masalah dengannya.
 3. Sangat ringkas dan senang digunakan . Walaupun untuk orang yang tidak mahir secara teknikal.
 4. Dengan menggunakan perkhidmatan terjemahan yang berkualiti tinggi dan mengintegrasikan sistem pengenalan terjemahan utama di dunia, mekanisme sistem pembelajaran LANGIE hampir pada tahap yang sama dengan manusia. Sistem pengenalan bahasanya adalah hibrid , berdasarkan model akustik rangkaian neural dan pemodelan bahasa.
 5. Ia menggunakan perkhidmatan terjemahan lanjutan, ketepatan terjemahan jauh lebih tinggi daripada aplikasi terjemahan percuma klasik di telefon.
 6. LANGIE menggunakan pelayan terjemahannya sendiri di banyak tempat di dunia, perkhidmatan terjemahannya stabil dan pantas.
 7. Ini adalah produk mandiri yang tidak terikat untuk digunakan dengan telefon bimbit atau aplikasi di dalam telefon, tidak menyimpan dan tidak memerlukan data peribadi dibandingkan dengan menggunakan aplikasi mudah alih melalui telefon.
 8. LANGIE juga mempunyai banyak ciri lain , seperti belajar, jurubahasa kumpulan, dan sebagainya .
 9. Dalam banyak kes, penggunaan telefon bimbit agak peribadi . Orang yang anda cuba berkomunikasi tidak mengenali telefon anda dan setelah beberapa waktu anda mungkin perlu mengembalikan telefon anda kepada anda untuk membuka kunci skrin. Mudah alih adalah untuk satu pengguna , bukan untuk berbilang pengguna. Menggunakan telefon bimbit untuk terjemahan dua hala ini menjadikannya tidak selesa.
 10. LANGIE tidak memerlukan bayaran tersembunyi untuk penggunaan perkhidmatan terjemahan.
Dan anda juga akan menghargai faedah ini:
tekan langie
Hanya 1 saat dan BAHASA
akan menterjemahkan apa sahaja yang anda mahukan
aplikasi untuk terjemahan telefon bimbit
Lebih dari 10 saat
sebelum anda memulakan terjemahan
Langie pakai
Terjemahan audio langsung
tepat kepada orang lain

terjemahan teks telefon pintar
Tidak ada langsung
terjemahan bunyi
kepada orang lain

Langie mengeluarkan baterinya
Hayat bateri LANGIE adalah sehingga 5 hari

bateria vydrz mobil
Hayat bateri telefon pintar biasanya dalam masa 1 hari

Mengapa lebih baik mempunyai sambungan ONLINE daripada terjemahan OFFLINE ketika menggunakan LANGIE?

Sudah tentu, anda perlu menyedari bahawa mana-mana mod terjemahan OFFLINE pada semua penterjemah hanya mengandungi perbendaharaan kata terhad (asas sahaja) dan terjemahannya sering tidak tepat atau tidak dapat difahami. Mod ONLINE setelah menyambung ke rangkaian WiFi memastikan pengemaskinian dan pembetulan terjemahan berterusan , pangkalan data adalah beberapa kali lebih besar daripada terjemahan luar talian jadi anda mempunyai jaminan bahawa terjemahan akan setepat mungkin dan anda akan dapat berkomunikasi tanpa apa-apa kesukaran. Untuk sambungan WiFi, kami mengesyorkan agar anda membuat titik akses wifi mudah alih HOT SPOT terus dari telefon bimbit anda (yang selalu anda miliki) atau menggunakan kad SIM LANGIE GLOBAL 3G.

Di dalam Kesatuan Eropah, anda boleh menggunakan data mudah alih secara percuma (sebagai sebahagian daripada pakej prabayar anda di negara anda). Sekiranya anda melancong ke negara-negara di luar EU, kami mengesyorkan menggunakan kad SIM LANGIE GLOBAL 3G, yang boleh anda beli dari kami. Oleh itu, anda masih mempunyai sambungan internet yang aktif, anda dapat melayari Internet melalui telefon bimbit anda di mana sahaja anda bergerak dan penterjemah LANGIE akan berfungsi dengan sebaik mungkin :)

Bolehkah Langie menterjemahkan dengan betul?

LANGIE adalah produk IT canggih generasi terkini . Untuk mencapai hasil terjemahan terbaik, ia berfungsi dengan 7 mesin carian dalam talian. Pengilang ini mempunyai lebih dari 20 tahun pengalaman dalam pasaran pendidikan dan terjemahan dalam pelbagai bahasa dunia. LANGIE terus memperluas dan mengemas kini pangkalan data OTA terus ke peranti anda untuk menyediakan alat poket yang paling berkesan untuk terjemahan ke bahasa lain pada masa kini.

penggunaan sebenar penterjemah langie

Spesifikasi:

Jenis: LANGIE S2
Pemproses: ARM Cortex 1,3 GHz QUAD-core
Memori: 16GB
LCD: Skrin Sentuh 1,08 "(27,5mm)
3G: WCDMA
Bateri: 3,7V / 2000mAH
WiFi 802.11b / g / n
Bluetooth: 4.0
Kad Micro SD: Menyokong sehingga 32GB
USB: Mikro USB 2.0
Input fon kepala - Penyambung bicu 3,5 mm
Penyesuai USB: Input 100V - 240V
Penyesuai USB: Output 5V DC 1500mA
Dimensi: 48mm x 148mm x 17mm
Berat: 125 g

Kandungan pakej LANGIE:

Penterjemah suara 1x LANGIE S2
Pengecas USB 1x
Kabel USB 1x
Fon kepala 1x
1x Kes pelindung
Jarum pengambilan kad SIM 1x
Pena getah 1x
Lanyard 1x

MANUAL (arahan untuk digunakan) dalam bahasa Inggeris untuk dimuat turun DI SINI : ikon pdf
SIM LANGIE (arahan penggunaan kad SIM LANGIE GLOBAL) DI SINI : ikon pdf
Katalog Promo LANGIE - Fungsi DI SINI : ikon pdf

pakej penterjemah langie s2 termasuk

Perbincangan produk (4)

Adakah anda mempunyai soalan mengenai produk?
Tanya dalam perbincangan

سعی

soalan

سعید balas

Anda terangkan cara menggunakannya

Diterjemah daripada: fa
0
Mar

LANGIE S2 - penterjemah suara dengan diktronik elektronik (terjemahkan 53 bahasa) + sokongan SIM 3G

Marika Češková balas

Bolehkah ia juga diterjemahkan ke dalam bahasa Czech?

Diterjemah daripada: cs
Cool Mania

LANGIE S2 - penterjemah suara dengan diktronik elektronik (terjemahkan 53 bahasa) + sokongan SIM 3G

Peter balas

ya

Diterjemah daripada: sk
Dan

LANGIE S2 - penterjemah suara dengan diktronik elektronik (terjemahkan 53 bahasa) + sokongan SIM 3G

Danihlík František balas

Hello, bolehkah ia digunakan walaupun tanpa Wi-Fi?

Diterjemah daripada: cs
Tom

LANGIE S2 - penterjemah suara dengan diktronik elektronik (terjemahkan 53 bahasa) + sokongan SIM 3G

Tomáš balas

selamat hari,
asalkan letak kad data di dalamnya, ya. Terjemahan luar talian sangat terhad

Diterjemah daripada: cs
Uwe

Soalan berpasangan

Uwe Hewera balas

Hai semua,
bolehkah peranti itu juga dipasangkan antara satu sama lain jika seorang berada di Amerika dan seorang berada di Rusia? Kami mengadakan panggilan persidangan sekali seminggu dengan tiga orang bercakap bersama-sama.
Syabas Uwe

Diterjemah daripada: de
Cool Mania

LANGIE S2 - penterjemah suara dengan diktronik elektronik (terjemahkan 53 bahasa) + sokongan SIM 3G

Mario Bruchanik balas

Hello, ya betul-betul

Diterjemah daripada: de
Kami akan menghantar jawapan kepada pertanyaan anda ke e-mel ini.

Penilaian produk (8)

99%
100%
Peter

Produk praktikal

Terjemahan yang cukup tepat
Banyak lagi ciri lain
Ia muat di tangan
Hayat Bateri

Saya mengesyorkannya kepada setiap pengembara

Diterjemah daripada: sk
98%
Klára

Penterjemah sedang bercuti

Ia juga berfungsi pada kad Dubai yang anda dapatkan di lapangan terbang
Untuk ujian bergambar bersama suami :)
Terjemahan tanpa masalah
Pemprosesan super, lihat foto
Tanpa dia, kita akan tersesat di UAE
Saya akan menerima paparan yang lebih besar

Perkara yang bagus untuk melancong, diuji di Vienna, Dubai dan Itali setakat ini dan hanya TOP :)

Diterjemah daripada: sk
98%
Dinu

LANGIE S2 - penterjemah suara dengan diktronik elektronik (terjemahkan 53 bahasa) + sokongan SIM 3G

Tak apa, saya belum guna kat luar dengan tab
Diterjemah daripada: ro
99%
Șerban Florin

Penterjemah

Ia melakukan tugasnya dengan penuh percaya diri
Diterjemah daripada: ro
100%
Bernard Lukáš

LANGIE S2 - penterjemah suara dengan diktronik elektronik (terjemahkan 53 bahasa) + sokongan SIM 3G

Penterjemah hebat. Saya berada di Trinidad dan semua penduduk tempatan bertanya tentangnya. Semua orang menyukainya.
Diterjemah daripada: cs
98%
Radul

Langie s2

Penterjemah berfungsi dengan baik
Diterjemah daripada: ro
100%
Beta

Pembantu besar kecil semasa melancong

Penterjemah berfungsi dengan sangat handal. Saya juga membeli SIM Global Lange dan dapat berkomunikasi dengan selesa di Amerika. Dan orang Amics pun terpesona olehnya. Hanya klik untuk mula bercakap dan anda akan mendengar terjemahan dalam satu saat. Sangat mudah dan benar-benar boleh digunakan. Untuk semua seperti saya yang tidak tahu apa-apa bahasa asing.
Diterjemah daripada: cs
99%
Peter Kalabrík

Seseorang layak menerima Oscar untuk ini

Tidak dinafikan kebolehgunaan dan kemudahan penggunaan peranti
Terjemahan pada tahap cemerlang
Hayat bateri sehingga 4 hari
Gunakan di seluruh dunia
Saya takut ia akan menjadi seperti penterjemah google, tetapi saya boleh mengatakan bahawa ia tidak sama sekali, terjemahannya lebih tepat.
bahawa mereka tidak datang dengannya lebih awal
Diterjemah daripada: sk