Terma dan syarat

Syarat dan Ketentuan Jualan Umum berikut mengatur penawaran dan penjualan produk dan / atau perkhidmatan di Laman web e-dagang www.cool-mania.com ("Laman Web"). Sila baca Terma dan Syarat Umum ini dengan teliti sebelum memesan produk.

Media Leaders sro, sebuah Syarikat yang berdaftar di Slovakia (Nombor pendaftaran perniagaan 46 406 999, kod cukai dan nombor PPN SK2023368787, memiliki pejabat berdaftar di Slovakia, di Dlha 4, 974 05 Banska Bystrica, Slovakia. Pemimpin Media adalah pemegang e -komuniti perniagaan Cool-mania

1. Bidang aplikasi Laman Web

1.1 Kedai dalam talian Cool-mania dikhaskan untuk penjualan runcit. Cool-mania menawarkan produk yang dijual secara eksklusif kepada pelanggan "pengguna akhir", iaitu "Pengguna". Ia dianggap sebagai "Pengguna" setiap individu yang membeli barang dengan tujuan yang tidak berkaitan dengan kegiatan komersial, pengrajin atau profesional yang dilakukan dalam perniagaannya. Sekiranya pengguna bukan "Pengguna" dijemput untuk mengelakkan menghantar pesanan di kedai dalam talian; Cool-mania berhak untuk tidak memproses pesanan yang dibuat dari pengguna yang bukan "Pengguna" dan sebarang pesanan yang tidak mematuhi dasar perniagaan Cool-mania.

1.2 Semua maklumat yang terkandung di dalam Laman Web bukan merupakan tawaran yang mengikat untuk menjual produk di Negara atau lokasi mana pun.

Produk yang ditawarkan untuk dijual di Laman Web hanya dapat dibeli dan dikirimkan kepada Pelanggan yang tinggal dan menunjukkan sebagai destinasi di seluruh dunia.

1.3 Pembelian Produk di Laman Web dibenarkan untuk orang yang menjamin berumur sekurang-kurangnya lapan belas (18) tahun dan dapat membuat kontrak yang mengikat secara sah.

1.4 Penjualan Produk di Laman Web merupakan kontrak jarak jauh yang diatur oleh Artikel 50 dan seterusnya. Keputusan Perundangan Slovakia N. 206 pada 6 September 2005 ("Kod Pengguna") dan oleh Keputusan Perundangan Slovakia N. 70 9 April 2003, yang berisi peraturan perdagangan elektronik

1.5 Syarat dan Ketentuan Jualan Umum yang berlaku adalah yang diterbitkan pada tarikh penghantaran pesanan pembelian. Mereka dapat diubah dari semasa ke semasa dengan mempertimbangkan kemungkinan perubahan peraturan. Sebarang perubahan akan berkuatkuasa dari tarikh penerbitan di Laman Web

2. Penerimaan Terma dan Syarat Umum Jualan dan kesimpulan kontrak

2.1 Bahasa Inggeris adalah bahasa yang tersedia untuk membuat kontrak. Kontrak ini disimpulkan di Negara-negara Kesatuan Eropah, seperti yang dinyatakan dalam paraghraph 1.2 di atas

2.2 Pelanggan dikehendaki membaca dengan penuh perhatian Terma dan Syarat ini. Pelanggan digalakkan untuk memuat turun, menyimpan atau mencetak salinannya, serta maklumat mengenai Hak Pengeluaran dan sebarang maklumat lain yang disediakan oleh Cool-mania di Laman Web, sama ada sebelum atau semasa proses pembelian.

2.3 Untuk menyimpulkan pembelian satu atau lebih Produk di Laman Web, Pelanggan mesti mengisi Borang Pesanan dan menghantarnya ke Cool-mania, secara elektronik, mengikuti arahan yang muncul di Laman Web semasa fasa pesanan.

2.4 Dengan mengirimkan Borang Pesanan melalui Laman Web (ke hadapan), Pelanggan tanpa syarat menerima dan bersetuju untuk mematuhi Syarat dan Syarat Jualan Am ini dalam kontraknya dengan Cool-mania. Sekiranya tidak bersetuju dengan syarat-syarat tertentu yang terkandung dalam Syarat Jualan Umum ini, pengguna diundang untuk tidak menyerahkan borang pesanan untuk pembelian di Situs Web

2.5 Cool-mania akan memfailkan borang Pesanan dalam pangkalan data sesuai dengan terma undang-undang. Pelanggan dapat mengakses Formulir Pesanannya, melalui bagian “ http://www.cool-mania.com/user/in ” di Laman Web

2.6 Setelah Pelanggan mengemukakan pesanannya, Cool-mania akan menghantar e-mel "Pengesahan kemasukan pesanan" yang menyatakan penerimaannya.
E-mel ini menunjukkan petikan unsur-unsur penting pesanan: data peribadi yang dimasukkan oleh pelanggan, alamat penghantaran, perincian produk yang dipesan (keterangan dan kuantiti), perincian harga, kaedah pembayaran, kos penghantaran, sebarang kos tambahan akhirnya sebagai maklumat mengenai Hak Pengeluaran dan Ringkasan Syarat dan Ketentuan Jualan Umum. Pelanggan berjanji untuk mengesahkan kebenaran dan untuk menyampaikan pembetulan akhirnya melalui e-mel [email protected]
Mesej e-mel ini bukan merupakan penerimaan pesanan, tetapi hanya pengesahan penerimaannya dengan betul oleh sistem Cool-mania yang betul. Pelanggan juga akan menemui "Nombor Pesanan" peribadinya, yang harus digunakan di mana pun berikut komunikasi dengan Cool-mania.

2.7 Kontrak antara Cool-mania dan Pelanggan hanya akan dimeterai apabila Cool-mania mengesahkan bahawa Pesanan telah diterima melalui e-mel "Pengesahan Pesanan dan Penghantaran"

2.8 Sebarang e-mel yang dihantar kepada Pelanggan yang mengakui status pesanannya (seperti e-mel "Permintaan Maklumat Lanjut" atau e-mel "Pemberitahuan kelewatan penghantaran"), atau komunikasi lisan mengenai pesanan itu tidak boleh dianggap sebagai penerimaannya.
Penyelesaian kontrak berlaku dengan penghantaran produk yang dipesan, kecuali Cool-mania belum memberitahu kepada Pelanggan mengenai ketidak-penerimaannya, atau Pelanggan telah meminta pembatalannya.

2.9 Cool-mania berhak untuk menolak atau menyekat pesanan yang tidak memberikan jaminan kesolvenan yang mencukupi atau yang tidak lengkap atau tidak betul. Serta pesanan yang berkaitan dengan produk yang tidak lagi tersedia (kehabisan stok)
Dalam kalimat-kalimat ini, Cool-mania menyampaikan melalui e-mel kepada Pelanggan secepat mungkin bahawa kontrak tidak disimpulkan dan bahawa pesanan pembelian belum diterima, dengan menyatakan alasan penolakan.
Sekiranya pembayaran telah selesai, Cool-mania memberikan untuk mengembalikan Pelanggan untuk jumlah yang telah dikenakan dengan pembalikan transaksi (lihat artikel 13. Kaedah pengembalian dana)
Cool-mania juga berhak untuk menolak pesanan dari mana-mana Pelanggan yang dengannya Cool-mania mempunyai pertikaian undang-undang yang berterusan mengenai pesanan sebelumnya. Cool-mania boleh membatalkan sebarang pesanan jika mengesyaki ada aktiviti penipuan dan boleh menolak untuk memproses pesanan dari pelanggan dengan sejarah pesanan palsu sebelumnya

3. Maklumat Produk dan Ketersediaan Produk

3.1 Ciri-ciri utama setiap produk ditunjukkan pada setiap "halaman Maklumat produk" berdasarkan maklumat yang diberikan oleh pengeluar. Cool-mania, berhak mengubah mana-mana halaman Maklumat Produk tanpa pemberitahuan.

3.2 Cool-mania akan berusaha sebaik mungkin untuk menggambarkan gambar sedekat mungkin dengan produk yang ditawarkan untuk dijual.
Warna produk, bagaimanapun, mungkin berbeza dari yang sebenarnya sesuai dengan pengaturan sistem komputer yang digunakan oleh pengguna.
Gambar dalam Spesifikasi Produk juga mungkin berbeza dalam warna warna, ukuran, atau terkait dengan aksesori produk apa pun. Untuk tujuan perjanjian pembelian akan berlaku keterangan produk yang terdapat dalam borang pesanan yang dikirim oleh pelanggan

3.3 Di Laman Web juga dapat dipaparkan maklumat sokongan untuk pembelian yang bersifat umum, seperti yang dijumpai, misalnya, atau dalam Panduan Membeli Glosari.
Maklumat ini disediakan sebagai bahan maklumat generik ringkas, tidak sesuai dengan ciri sebenar produk tunggal. Untuk tujuan perjanjian pembelian akan berlaku keterangan produk yang terdapat dalam borang pesanan yang dikirim oleh pelanggan.

3.4 Pada “Halaman maklumat produk” untuk setiap produk ada bagian khusus yang berisi informasi tentang “Ketersediaan Produk”. Pelanggan hanya boleh membeli produk dengan pernyataan berikut "Dalam Stok".
Sekiranya status Produk “ Habis stok ” Pelanggan dapat meneruskan pemesanan produk dan Cool-mania bagi pihak pelanggan akan memesannya kepada pembekal. Apabila produk tersedia, Cool-mania akan memberitahu Pelanggan melalui e-mel.

3.5 Harap maklum bahawa menambahkan produk ke Keranjang Belanja tidak bermaksud bahawa produk tersebut secara automatik dipesan untuk Pelanggan.
Produk ini masih boleh dibeli oleh pelanggan lain sehingga pengiriman dan pemberitahuan pengesahan Pesanan oleh Cool-mania, sesuai dengan Terma dan Syarat Penjualan ini.
Ini bergantung pada pesanan pembelian serentak di Laman Web. Ada kemungkinan, kerana alasan teknikal, bahawa "produk yang tersedia" dapat kehabisan stok setelah penghantaran pesanan, dan oleh itu perlu menunggu bekalan baru. Dalam hal ini, Pelanggan akan segera diberitahu melalui e-mail ("Produk ditahan" atau "penundaan pengiriman") dan dapat meminta untuk membatalkan pesanan kapan saja sebelum pengiriman produk dengan mengklik tombol "batal" yang terdapat dalam e-mel.

3.6. Sekiranya Produk tidak dipesan, Pelanggan akan segera diberitahu melalui e-mel dan dalam hal apa pun dalam waktu tiga puluh (30) hari dari hari setelah pengiriman pesanan. Sekiranya pembayaran telah selesai, Cool-mania secara serentak menyediakan untuk mengembalikan Pelanggan untuk jumlah yang telah dikenakan dengan pembalikan transaksi. (lihat perenggan di bawah: 13. Prosedur pembayaran balik)

4. Harga, kos penghantaran, cukai dan duti

4.1 Semua Harga yang diterbitkan di Laman Web dalam € (Euro) ditukar ke mata wang lain mengikut kadar pertukaran semasa. Mereka tidak termasuk PPN (20%) jika Produk dihantar dan dihantar ke seluruh dunia.

4.2 Cool-mania berhak untuk mengubah harga Produk pada bila-bila masa. Difahamkan bahawa harga Produk yang akan dikenakan kepada Pelanggan adalah harga yang ditunjukkan di Laman Web pada saat pengiriman Pesanan. Kenaikan atau penurunan akhirnya setelah penghantaran pesanan, tidak akan dipertimbangkan.

4.3 Harga Produk tidak termasuk kos penghantaran. Biaya pengiriman dibebankan kepada pelanggan, dan harus dibayar oleh Pelanggan bersama-sama dengan pembayaran Total Order Order.
Jumlah untuk semua pesanan adalah 8 euro (termasuk PPN) di Troli semasa prosedur pembelian dalam talian dan sebelum berakhirnya pesanan, serta dalam e-mel "Pengesahan Pesanan dan Penghantaran".

4.4 Jumlah Harga Pesanan (dengan petunjuk tersendiri mengenai biaya pengiriman dan perbelanjaan tambahan lainnya) selalu ditunjukkan dalam Keranjang pada akhir prosedur pembelian ". Jumlah ini (yang akan ditunjukkan kepada Pelanggan dalam" Entri pesanan pengesahan "dan dalam" Pengesahan pesanan dan pengiriman "), akan menjadi jumlah keseluruhan yang perlu dibayar oleh Pelanggan sehubungan dengan pesanan pembelian. Tidak ada apa-apa yang perlu dibayar dari Pelanggan melebihi jumlah ini, kecuali tugas Bea Cukai (lihat ayat di bawah) .

4.5 Penghantaran ke beberapa destinasi yang sangat spesifik mungkin memerlukan bayaran dan kos tambahan yang ditanggung oleh penerima dan dibayar semasa penghantaran produk secara langsung kepada pihak berkuasa cukai dan kastam atau kepada kurier. Pelanggan memberi ganti rugi kepada Cool-mania dari cukai, pungutan dan caj tersebut. Walau bagaimanapun, segala kemungkinan pajak, pungutan, perbelanjaan atau kewajiban lain yang disediakan oleh undang-undang setiap Negara tertentu di mana Produk dihantar dan dihantar harus ditanggung sepenuhnya oleh Pelanggan.

5. Cara pembelian

5.1 Pembelian Produk di Laman Web boleh dilakukan dengan atau tanpa pendaftaran. Pendaftaran membolehkan Pelanggan mempunyai pelbagai perkhidmatan tambahan, dengan membuat Profil Peribadi.

5.2 Di kedai online, Pelanggan memilih memilih dan menambah ke Troli produk yang tersedia dan dapat dipesan, seperti yang dijelaskan dalam "Halaman Informasi Produk" yang relevan. Semasa kemasukan pesanan, Pelanggan diminta untuk memberikan maklumat peribadi tertentu (data peribadi, tujuan data, nombor darat dan nombor telefon bimbit, alamat e-mel); dan masukkan butiran sah kad kredit yang bertanggungjawab secara sah, atau kaedah pembayaran lain (seperti yang dijangkakan oleh Terma dan Syarat Penjualan ini).

5.3 Cool-mania berhak untuk meminta maklumat dan dokumentasi tambahan untuk memastikan identiti dan pemilikan Pelanggan untuk membuat pembayaran. Pelanggan menjamin bahawa semua maklumat yang diberikan adalah benar, tepat, dan lengkap (lihat perenggan seterusnya mengenai Kaedah Pembayaran).

5.4 Setelah melakukan pesanan (diteruskan), Pelanggan diundang untuk mencetak atau menyimpan salinan elektroniknya dan tetap menjaga syarat-syarat umum Penjualan sekarang, sesuai dengan ketentuan penjualan jarak jauh

5.5 Pelanggan yang membuat pesanan dengan Log In (bermaksud bahawa dia adalah Pelanggan berdaftar dan telah membuat profilnya sendiri).

5.6 Setelah mengesahkan kepada pelanggan penerimaan borang pesanan yang betul (lihat titik 2.6), Cool-mania memproses pesanan dan mengesahkan data yang dimasukkan oleh pelanggan, kaedah pembayaran, penyediaan produk di gudang. Dalam beberapa kes, mungkin memerlukan kontak telepon dengan pelanggan atau meminta dokumentasi tambahan (lihat paragraf Cara Pembayaran)

5.7 Cool-mania menyampaikan penerimaan pesanan dengan menghantar e-mel "Pengesahan Pesanan dan Penghantaran" yang mengandungi ringkasan maklumat yang sudah ada dalam Borang Pesanan: data sasaran, keterangan dan kuantiti produk yang dipesan, kaedah pembayaran, pengiriman data.

5.8 Dalam hal penolakan, Pelanggan akan diberitahu oleh Cool-mania secepat mungkin (dan dalam keadaan apa pun dalam waktu 30 hari dari tarikh penempatan pesanan) dengan mengirimkan e-mel "Notis pembatalan pesanan" yang mengandungi alasannya. Sekiranya pembayaran telah selesai, Cool-mania menyediakan secara kontekstual untuk mengembalikan Pelanggan untuk jumlah yang telah dikenakan dengan pembalikan transaksi (lihat artikel 10. Kaedah pengembalian dana)

6. Kaedah pembayaran

Seperti disebutkan dalam paragraf 4.2 (Harga Produk, biaya pengiriman, pajak dan tugas) Harap dicatat bahwa semua transaksi, termasuk mata uang, diterjemahkan ke dalam euro setelah pembayaran dilakukan oleh pelanggan.

6.1 Pembayaran kad kredit

6.1.1 Sekiranya pembayaran melalui Creditcard, jumlah yang berkaitan dengan pembelian akan didebitkan oleh Bank dengan segera, pada akhir transaksi yang dilakukan oleh Pelanggan secara dalam talian.

6.1.2 Pada masa pesanan dibuat oleh pelanggan, sesi web akan diarahkan dari Laman Web ke halaman yang selamat di laman web GP WEBpay (SSL). Di Laman Web tersebut, Pelanggan akan dapat menyelesaikan pembayaran Harga
Tidak ada masa semasa proses pembelian Cool-mania dapat mengetahui maklumat mengenai kad kredit Pelanggan. Data tidak dapat diakses oleh Cool-mania atau pihak ketiga, atau pada masa membuat pesanan atau di kemudian hari. Tidak ada arkib Cool-mania yang menyimpan data tersebut. Dalam keadaan apa pun Cool-mania tidak dapat dipertanggungjawabkan atas sebarang penipuan atau penyalahgunaan haram oleh pihak ketiga, setelah pembayaran produk yang dibeli di Laman Web

6.1.3 Cool-mania berhak untuk meminta pelanggan, melalui e-mel, untuk menghantar salinan depan / belakang kad pengenalan yang sah. Permintaan e-mel akan menentukan tempoh di mana dokumen mesti diterima oleh Cool-mania. Walau apa pun, istilah ini tidak akan melebihi 5 hari bekerja. Sementara menunggu dokumen yang diminta, pesanan akan ditangguhkan. Sekiranya ada permintaan, Pelanggan dipaksa untuk mengirim semua dokumen yang diminta dalam waktu yang ditentukan. Sekiranya Cool-mania tidak menerima dokumen-dokumen ini dalam masa yang diminta seperti dalam permintaan e-mel atau menerima dokumen yang tidak sah atau luput. Kontrak tersebut akan dilaksanakan berdasarkan dan untuk tujuan Art. 1456 cc, dan pesanan tersebut akan dibatalkan kemudian, kecuali hak untuk pampasan atas segala kerosakan yang mungkin dihadapi oleh Cool-mania sebagai akibat daripada tingkah laku pelanggan. Penamatan kontrak, Pelanggan akan diberitahu melalui e-mel, selewat-lewatnya 2 hari setelah tarikh akhir penyerahan dokumen yang diperlukan oleh Cool-mania dan akan mengakibatkan pembatalan pesanan dan akan dikembalikan jumlah yang dibayar. Sekiranya Cool-mania menerima dokumentasi yang diperlukan dalam waktu yang ditentukan, syarat penghantaran, iaitu pengambilan Produk oleh kurir, akan disampaikan kepada Pelanggan setelah pengesahan transaksi oleh Pusat mencegah risiko penipuan.

6.1.5 Cool-mania tidak dapat mengetahui dan tidak menyimpan data dengan cara apa pun yang disambungkan ke kad kredit Pelanggan atau dengan kaedah pembayaran lain yang berkaitan dengan akaun tersebut).

6.2 Pindahan Bank

6.2.1 Pelanggan boleh membayar melalui pindahan wang melalui bank. Barang yang dipesan akan dihantar setelah kami menerima pembayaran.

Nombor Akaun : IBAN: SK9802000000002952352651

Penerima Alamat Bank:
Vseobecna uverova banka
Mlynske nivy 1
829 90 Bratislava 25
Slovakia

Kod SWIFT (BIC): SUBASKBX

Simbol boleh ubah (rereference) : Nombor pesanan anda

7. Penghantaran

7.1 Istilah "penghantaran" merujuk pada saat di mana Cool-mania mempercayakan Produk kepada Pembawa yang ditentukan yang mengambil alih produk (kriteria mungkin berbeza bergantung pada jenis produk yang dipesan dan di tempat tujuan)

  • Biasanya tiba dalam 5 hari bekerja (boleh berbeza-beza bergantung pada negara tujuan)
  • International Mail 1st class 'Signed For' Delivery - International 'Signed For '
  • Perkhidmatan kurir GLS - Penghantaran antarabangsa

7.2 Syarat penghantaran dan Syarat penghantaran disebut secara khusus berkaitan dengan produk individu di setiap "halaman Maklumat produk" yang berkaitan. Syarat penghantaran akan berkuat kuasa dari tarikh penghantaran pesanan, kecuali dinyatakan sebaliknya

7.3 Sekiranya beberapa produk dipesan sekaligus dengan status ketersediaan yang berbeza, Cool-mania akan melakukan satu penghantaran sahaja. Penghantaran akan dilakukan dengan menghormati waktu paling lama (contohnya jika 1 produk dipesan dengan status "Habis stok", bersama dengan produk dengan status "Dalam Stok", kedua-dua produk akan dihantar dengan masa penghantaran lebih lama, iaitu 30 hari).

8. Penghantaran: Yuran dan terma

8.1. Penghantaran produk dibuat ke alamat pos tujuan yang ditentukan oleh Pelanggan dalam Modul Pesanan.

Bayaran Pembungkusan dan Penghantaran

Standard Seluruh Dunia - 8 € (Penghantaran di seluruh dunia)

penghantaran penghantaran ke seluruh dunia

8.2 Pelanggan diminta untuk melaporkan sebarang ciri khas yang berkaitan dengan lokasi penghantaran Produk. Sekiranya maklumat dan perincian yang salah diberikan, pemuatan perbelanjaan tambahan yang akan ditanggung oleh Cool-mania untuk menyelesaikan penghantaran Produk akan menjadi tanggungjawab Pelanggan.

8.3 Penghantaran pesanan merujuk kepada tahap jalan. Kami tidak menghantar ke kotak pos, pejabat pos, dan tidak mengirimkan ke syarikat ketiga yang terlibat dalam pengangkutan / penghantaran barang.

8.4 Semua tanggungjawab dan risiko untuk barang yang dibeli dibebankan kepada Pelanggan sejak perkhidmatan Pos mempunyai tandatangan penerima.

8.5 Segala masalah mengenai fizikal, surat-menyurat atau kelengkapan barang yang diterima mesti dilaporkan segera oleh Pelanggan keCool-mania dan tidak lebih dari 5 hari dari tarikh penghantaran dengan melaporkan melalui e-mel ke [email protected]

8.6 Sekiranya Pelanggan meminta untuk mengirim kembali produk yang dibeli, Cool-mania akan meneruskan pengiriman baru dengan hak untuk memikul biaya, di samping biaya, biaya mengembalikan Produk ke Cool-mania.

8.12 Sekiranya produk yang dibeli tidak dihantar atau ditangguhkan berkenaan dengan syarat penghantaran yang ditunjukkan di bahagian Spesifikasi, Pelanggan dapat melaporkannya melalui e-mel: [email protected] . Cool-mania akan memeriksa aduan tersebut dan akan segera memberitahu hasilnya kepada pelanggan melalui e-mel dalam masa maksimum lima belas (15) hari bekerja.

9. Pengembalian: Hak Pengeluaran

9.1 Menurut Artikel 64 dan sek. dari Kod Pengguna (Keputusan Perundangan No. 206/2005), Pelanggan "Pengguna" berhak menarik diri dari pembelian Produk tanpa penalti dan tanpa memberikan alasan spesifikasi, dalam (14) hari dari penerimaan Produk. Menurut syarat yang dinyatakan dalam perkara berikut

9.2 Cool-mania memberikan Pelanggan, syarat yang lebih baik daripada yang diperuntukkan oleh Kod Pengguna (yang menyatakan bahawa pelanggan mesti menghantar notis bertulis dalam masa 14 hari, melalui surat berdaftar Pos dengan resit pengembalian) untuk menggunakan Hak ini, cukup untuk menyampaikan akan dalam 15 hari bekerja dari tarikh penghantaran produk, melalui e-mel: [email protected] Subjek: (“Saya ingin menggunakan hak penarikan)

9.3 Mengomunikasikan penarikan diri, pelanggan harus menunjukkan nombor pesanan (dikeluarkan pada masa pembelian), Produk atau Produk yang bermaksud untuk menggunakan hak penarikan dan menyatakan dengan jelas niatnya untuk menarik diri dari pembelian

9.4 Setelah menerima permintaan penarikan melalui e-mel, Perkhidmatan Pelanggan Cool-mania akan segera memberi pelanggan petunjuk mengenai cara mengembalikan produk. Produk harus dihantar ke alamat syarikat yang terdapat di halaman hubungan.
Produk mesti dikembalikan secara utuh, tidak terpakai, lengkap dengan semua bahagian dan bungkusan asalnya (beg dan / atau pembungkusan), dengan mematuhi syarat-syarat perkara berikut 9.5

9.5 Cara pengembalian - Penghantaran balik oleh pelanggan

9.6 Sekiranya penarikan diri belum dilakukan menurut Art. 64 dan seq. Kod Pengguna dan, terutamanya, jika Produk tidak lengkap dari semua bahagiannya dan / atau disertakan dengan aksesori dan / atau unsur-unsurnya yang membentuk bahagian tidak terpisahkan (mis. Label mesti tetap dilekatkan pada produk dengan meterai boleh guna, itu adalah bahagian tidak terpisahkan dari produk) dan / atau tidak terdapat dalam bungkusan asal, atau walaupun ia rosak atau digunakan oleh pelanggan (produk belum dipakai, dicuci, digunakan) selain daripada had wajar usaha wajar, ia tidak melibatkan penamatan kontrak dan, akibatnya, tidak berhak mendapat pengembalian wang dari jumlah yang dibayar oleh Pelanggan untuk Produk. Produk tersebut akan terus dilupuskan oleh Pelanggan di gudang Cool-mania, menunggu pengambilannya, sekaligus membatalkan permintaan penarikan.

9.7 Sesuai dengan Artikel. 67, perenggan keempat, Kod Pengguna, hanya setelah menerima produk dan hanya setelah mengesahkan kepatuhan positif terhadap syarat dan prosedur untuk melaksanakan hak penarikan dan integritas (seperti yang ditentukan dalam perenggan di atas), Cool-mania akan, dalam empat belas (14) hari dari tarikh penerimaan Produk, dan dalam hal apa pun dalam waktu tiga puluh (30) hari dari tanggal di mana Cool-mania diberitahu tentang permintaan penarikan, kembalikan jumlah yang dibayar oleh pelanggan. Bayaran balik akan merangkumi caj penghantaran, tetapi bukan jumlah yang dibayar untuk pembelian "perkhidmatan penghantaran tambahan"

BORANG ADUAN - (perlu memenuhi dan mengirim dengan barang yang dikembalikan - memohon jaminan 2 tahun untuk kecacatan produk)

BORANG PENGELUARAN - (perlu memenuhi dan menghantar dengan barang yang dikembalikan sehingga 14 hari setelah produk diterima)

10. TATACARA PENGEMBALIAN

10.1 Pengembalian wang akan dilakukan dengan transaksi pembayaran balik (jika pembayaran dilakukan oleh pelanggan dengan kad kredit atau transfer bank)

10.2 Sekiranya terdapat ketidakcocokan antara penerima produk yang ditunjukkan dalam borang pesanan dan siapa yang membuat pembayaran jumlah untuk pembelian, pengembalian sejumlah, jika ada hak penarikan, akan dilakukan oleh Cool-mania, kepada mereka yang membuat pembayaran.

10.3 Seperti yang telah disebutkan dalam Bagian 4.1, semua transaksi yang dilakukan oleh Pelanggan yang tinggal di Negara Kesatuan Eropah diubah menjadi Euro sebagai hasil pembayaran oleh pelanggan. Untuk pembayaran dalam mata wang selain Euro, Cool-mania masih mengembalikan jumlah dalam Euro, jumlah mata wang kemudian dikira pada nisbah perubahan pada hari pembayaran balik dibuat. Oleh itu, risiko kadar pertukaran dikenakan kepada pelanggan.

11. Waranti Konvensional

11.1 Produk yang dijual di Laman Web boleh, bergantung pada sifatnya, dilindungi oleh jaminan konvensional yang dikeluarkan oleh pengeluar ("Jaminan Konvensional"). Pelanggan boleh bergantung pada jaminan ini hanya kepada pengeluar. Tempoh, peluasan wilayah, terma dan syarat penggunaan, jenis kerosakan dan / atau kecacatan yang dilindungi dan sebarang batasan jaminan bergantung pada pengeluar individu dan dinyatakan dalam sijil jaminan yang terkandung dalam kotak produk.

Pengilang Produk akan bertanggungjawab atas segala kerosakan yang disebabkan oleh kecacatan pada Produk tersebut.
Jaminan semacam ini mempunyai sifat sukarela dan tidak menambah, tidak menggantikan, tidak membataskan atau mengecualikan dan tidak akan mempengaruhi Jaminan Undang-undang

12. Jaminan sah 24 bulan untuk kecacatan pematuhan

12.1 Sesuai dengan Kod Pengguna, semua produk yang dijual di Laman Web kepada "Pengguna" juga dilindungi oleh Jaminan Undang-Undang selama 24 bulan yang meliputi ketidakpatuhan dengan kualitas yang diperlukan dan dinyatakan dalam kontrak (di bawah Artikel. 128 f. Leg. No 206/2005). Untuk menerima perkhidmatan jaminan, Pelanggan harus menyimpan resit pesanan (e-mel "Pengesahan Pesanan dan Pengiriman" atau nota penghantaran kurier atau bukti pembayaran).

12.2 Jaminan Undang-Undang selama 24 bulan merangkumi kecacatan atau ketidaksesuaian produk, yang tidak dapat dilihat pada masa pembelian, yang ada pada masa penghantaran barang, jika produk tersebut digunakan dengan betul, sesuai dengan tujuan penggunaannya dan sebagaimana yang ditetapkan oleh Pengilang (ketentuan yang terdapat dalam dokumentasi akhirnya dilampirkan pada produk.
Kecacatan pematuhan mesti dicela, tertakluk kepada pembatalan jaminan, dalam masa dua bulan dari tarikh ia ditemui.

12.3 Barang dianggap sesuai dengan kontrak jika, pada saat penghantaran kepada pengguna:

12.4 Oleh itu dikecualikan dari ruang lingkup kecacatan Jaminan Undang-undang yang ditentukan oleh fakta atau tanggungjawab Pelanggan yang tidak disengajakan atau oleh penggunaan produk tidak sesuai dengan tujuan penggunaannya dan / atau dinyatakan dalam dokumentasi teknikal boleh dilampirkan pada produk.

12.5 Sekiranya berlaku kerosakan atau ketidaksesuaian produk, Cool-mania memberikan, tanpa caj kepada pelanggan, untuk memulihkan kesesuaian produk: dengan membaiki atau mengganti produk dengan yang lain dengan ciri yang sama atau lebih besar. Jika tidak dengan pengurangan harga yang sesuai atau penamatan kontrak mengembalikan jumlah yang telah dibayar.

12.6 Untuk mendapat manfaat daripada Jaminan Undang-Undang, Pelanggan mesti memberikan bukti pertama mengenai tarikh pembelian dan penghantaran barang. Sebaiknya pelanggan, untuk tujuan bukti tersebut, menyimpan salinan e-mel "Pengesahan Pesanan dan Penghantaran", yang dikirimkan oleh Cool-mania atau dokumen lain yang membuktikan tarikh pelaksanaan pembelian (misalnya, nota penghantaran kurier atau bukti pembayaran).

12.7 Pelanggan mesti menghantar keCool-mania komunikasi khusus, yang memerlukan Penghapusan ketidakpatuhan, melalui e-mel [email protected] Subjek: Produk rosak

12.8 Dalam kes di mana aplikasi jaminan menyediakan untuk mengembalikan produk untuk memperbaiki kerosakan, produk mesti dikembalikan oleh Pelanggan dalam kemasan asalnya, lengkap di semua bahagiannya (termasuk pembungkusan dan sebarang dokumentasi dan peralatan aksesori). Untuk mengehadkan kerosakan pada bungkusan asal, disarankan memasukkannya ke dalam kotak lain. Pemasangan label atau pita secara langsung pada bungkusan produk asal harus dielakkan.

12.9 Sekiranya kecacatan tidak dijumpai atau tidak seharusnya produk tersebut tidak sesuai, menurut Keputusan Perundangan No 206/2005, Pelanggan akan dikenakan biaya untuk setiap biaya pemeriksaan dan pembaikan, serta biaya lainnya ( pengangkutan, dll.) akhirnya ditopang olehCool-mania. Jaminan tidak sah jika kerosakan tersebut disebabkan oleh pengabaian atau penyalahgunaan pembeli, penipuan, kelembapan, atau sebab lain yang tidak berkaitan dengan kecacatan pembuatan atau pengeluaran

13. Privasi

13.1 Data peribadi yang diminta dan diberikan oleh Pelanggan semasa mengisi Modul Pesanan dikumpulkan dan diproses untuk memenuhi permintaan Pelanggan dan tidak akan dilesenkan kepada pihak ketiga dalam keadaan apa pun. Cool-mania menjamin pelanggannya menghormati peraturan mengenai pemprosesan data peribadi, tertakluk kepada kod privasi yang dinyatakan dalam Keputusan Perundangan No. 196 bertarikh 30.06.2003 dan pengubahsuaian berikutnya.

14. Kesalahan dan / atau ketidaktepatan di Laman web

14.1 Cool-mania sentiasa komited untuk memeriksa katalog dalam talian untuk mengelakkan kesilapan atau ketidaktepatan. Namun, ada kemungkinan bahawa Laman Web mengandungi kesalahan, ketidaktepatan atau peninggalan. Oleh itu, Cool-mania berhak untuk memperbaiki segala kesalahan, ketidaktepatan atau peninggalan yang terdapat di Laman Web, walaupun setelah akhirnya menerima Pesanan Juga berhak untuk mengubah atau mengemas kini maklumat setiap saat tanpa pemberitahuan terlebih dahulu kepada Pelanggan.