Cerita kita

Bagaimanakah kami bermula dan apakah kisah serta sejarah kedai e-Cool-mania kami? Di sini kami akan cuba memberitahu anda bagaimana semuanya bermula dari tahun 2010 hingga sekarang :) Jadi duduk dan baca laluan yang telah kami lalui dan laluan yang masih kami lalui. Kami tidak akan berada di tempat kami sekarang tanpa sokongan anda.

Ini adalah AS pada permulaan perjalanan kami :)

pasukan cool-mania

Ia adalah TAHUN 2010...

Tahun ini adalah untuk pasukan kami tahun penubuhan laman web Cool-mania. Kami bermula di ruang yang sederhana, kecil 3 pejabat dan gudang, di loteng, di mana pada bulan-bulan musim panas ia seperti padang pasir Sahara :) Tetapi terima kasih kepada semangat yang kami masukkan ke dalamnya, kami menganggapnya sebagai satu cabaran, bahawa permulaan adalah sukar dan oleh itu kami tidak berputus asa walaupun panas atau ruang yang kecil. Dan ini adalah bagaimana ia kelihatan di pejabat kami dalam foto di bawah.

premis lama syarikat cool-mania

Inilah rupa versi pertama tapak web COOL-MANIA

Kami berjaya melakukannya dan walaupun dalam keadaan yang lebih sukar dan ruang yang lebih kecil, kami telah mencipta versi pertama e-kedai dari 2010 di mana kami hanya mempunyai beberapa produk, kami memulakan sistem pesanan dan penghantaran barang. Sehingga itu laman web kami hanya berfungsi untuk 3 mutasi bahasa. Walaupun begitu, terdapat banyak kerja, terutamanya untuk menangkap semua "lalat atau pepijat" yang kami panggil, yang mungkin berlaku semasa kerja harian di e-kedai, untuk menjalankan sistem pesanan, penghantaran, penambahan stok, dan ekonomi. dan kewajipan invois. Kami belajar segala-galanya semasa menjalankan e-shop :)

laman web lama cool-mania

TAHUN 2011

Untuk mendapatkan kesedaran dan keterlihatan e-kedai kami dan mendapat perhatian pelanggan baharu, kami menetapkan matlamat kami untuk melawat festival muzik tempatan, seperti BEEFREE 2011, MUAT TURUN festival ZV, dsb. - di mana kami mempersembahkan produk kami kepada golongan muda . Kami berjaya mengumpulkan kenalan awal yang sangat penting dan mendapatkan maklum balas daripada pelanggan, dan juga berdasarkan ini, kami mengembangkan segmen produk yang ditawarkan, yang pada mulanya hanya terdiri daripada produk LED, seperti baju-T yang menyala, tali pinggang yang menyala. , produk parti dan lain-lain.

festival befree 2011 web cool-mania

muat turun persembahan festival cool-maniamuat turun tempat jualan festival cool-mania

TAHUN 2012

Pada tahun 2012 ini, kami memberi tumpuan terutamanya untuk mengembangkan pelbagai jenis daripada kira-kira 100 produk kepada kira-kira 300 produk , walaupun kami terpaksa mengehadkan diri kami di ruang gudang kecil seluas kira-kira 60 m2. Ini agak sukar, kerana kotak barangan baharu dan baharu tiba hampir setiap hari dan kami hampir tiada tempat untuk bergerak. Kami terpaksa mencari beberapa jenis sistem kerana kotak dan barang hampir menolak kami keluar dari pejabat, tetapi kami melakukan segala-galanya dengan cinta dan masih berseronok :)

Premis sesak syarikat cool-mania media leaders ltd

TAHUN 2013

Tiba masanya apabila kami tahu bahawa kami perlu bergerak lebih jauh dan mencari perkongsian baharu, produk baharu dan kami memutuskan untuk melawat pameran elektronik di Hong Kong. Pameran adalah manfaat yang besar untuk kami, ia membantu kami untuk berorientasikan dalam dunia perniagaan yang besar. Ia adalah peluang untuk mendapatkan kenalan baharu untuk rakan kongsi perniagaan dan kami mendapat gambaran yang lebih besar dalam produk inovatif baharu, arah aliran dan apa itu "IN" dan perkara yang boleh kami mula jual di tapak web kami. Dan selepas mengumpul kenalan dan maklumat tentang pembekal, kami mula melancarkan jenis rangkaian produk kami yang lain, seperti kamera, benda pengintip, atau pelbagai alat menarik atau perkara yang mesti ada.

lawatan cool-mania pameran elektronik hong kongpameran hong kong syarikat pemimpin media cool-mania

Ketua Pegawai Eksekutif kami Mário di pameran besar di Hong Kong

ekspo asiaworld mario bruchanik

TAHUN 2014-2015

Pada tahun 2014 - 2015 ini, kami memutuskan untuk memperakui sistem pengurusan kualiti ISO 9001 . Untuk mendapatkan kepercayaan pelanggan kami dengan lebih banyak lagi, kami memutuskan untuk melaksanakan sistem pengurusan kualiti ISO 9001 dan memetakan semua proses daripada menerima pesanan kepada penghantaran barangan, prosedur untuk aduan, dll. Semua proses dalam syarikat kami dipantau dengan teliti dan mempunyai prosedur mereka sendiri yang tepat untuk menyelesaikannya. Ia sememangnya satu langkah untuk meningkatkan daya saing dan kredibiliti syarikat kami di persada antarabangsa juga.

pemimpin media sijil iso 9001 sro

TAHUN 2016-2018

Tahun 2016 - 2018 merupakan tahun penentu utama bagi kami dari segi mencipta tapak web Cool-mania yang baharu sepenuhnya , menambahkan banyak fungsi dan mengembangkan versi bahasa kepada 20 (pada masa ini kami mempunyai sehingga 38). Kami juga menumpukan pada menambah produk baharu, yang mana kami sudah mempunyai kira-kira 2000 pada masa itu (pada masa ini lebih daripada 5000). Produk baharu daripada pelbagai kategori seperti bahagian auto moto, di mana kami telah mendapat kerjasama dengan pembekal kamera dan sistem undur berkualiti tinggi. Kategori produk pengintip, gajet, barang mesti ada dan juga barang parti juga telah berkembang. Kami menambah kategori kecantikan dan luaran baharu, yang segera menemui peminat mereka.

cool-mania rupa laman web baru

TAHUN 2019

2019 merupakan tahun penting bagi kami dari segi berpindah ke premis baharu. Kami mencapai tahap di mana kami tidak lagi mempunyai tempat untuk menyimpan barangan daripada pembekal kami dan sememangnya perlu untuk berpindah ke premis sendiri yang baharu. Bukan sahaja rangkaian produk kami telah berkembang, tetapi juga pasukan kami yang terdiri daripada 8 orang gila :) Jadi kami terpaksa mencari premis yang lebih besar. Jadi kami pergi melihat gudang baharu dengan pejabat dan bilik pembungkusan, di mana kami boleh membayangkan operasi masa depan kami dan kami berjaya:) Lagipun, nilailah sendiri.

lawatan ke premis cool-mania baharu

Cadangan asal - visualisasi bilik pameran

Pada mulanya ia hanyalah tempat kosong tetapi mempunyai kemungkinan besar untuk beroperasi dan memandangkan kami menghabiskan banyak masa di tempat kerja, kami juga terpaksa memikirkan cara menyesuaikan dan mengharmonikan operasi e-kedai dengan syarat untuk keselesaan orang yang bekerja di sana, serta pelanggan yang akan datang untuk melihat dan membeli barangan secara peribadi. Oleh itu, kami menyediakan visualisasi awal tentang bagaimana rupa ruang kerja, gudang, pejabat, kemudahan sosial, dapur dan bilik pameran , yang akan berfungsi bukan sahaja sebagai kawasan pintu masuk untuk pelanggan, tetapi juga sebagai persembahan produk kami. Jadi kami mempunyai visi dan persediaan untuk pembinaan semula boleh bermula.

ketua media cool-mania bilik pameran reka bentuk visual

Dan kami mula membina semula...

Pertama, ruang dalaman, sekatan pejabat, bilik pameran, gudang, dll., mula diubah suai . Pada masa yang sama, kami terpaksa berurusan dengan pemasangan pendawaian elektrik, penghawa dingin, pemulihan, jubin, turapan, kemudahan kebersihan, dan lain-lain. Kemudian, tiba masanya untuk menyediakan tempat penyimpanan, menyusun rak untuk barangan di dua tingkat. Selain itu, pejabat dilengkapi dari meja dan kerusi pejabat, melalui komputer, pencetak, telefon, bekalan pejabat sehingga pen di atas meja :)

pengubahsuaian premis cool-mania baharupenyediaan gudang pemimpin mediapenyediaan kawasan penyimpanan coolmania

Kami tidak lupa tentang pengiklanan premis...

Dan semua ini berlaku sambil mengekalkan fungsi harian e-kedai di premis lama, kerana kami perlu mengekalkan kelancaran pesanan dan penghantaran barang untuk pelanggan kami. Kami tidak dapat melepaskan pengubahsuaian ruang luar, pelekatan kerajang pengiklanan supaya orang dapat mencari kami di alamat baharu :)

melepa premis sejuk-mania

Dan akhirnya, memindahkan syarikat dan gudang ke premis baru

Dan itu adalah benar-benar huru-hara, kerana operasi e-kedai di premis baharu terpaksa disesuaikan untuk berpindah (semasa musim Krismas yang paling sibuk) dan pada masa yang sama membawa beribu-ribu barang dan pengasingan dan penyimpanan barang-barang di rak perlu diselaraskan, dan semua ini bersama-sama dengan operasi biasa e-kedai dan pemprosesan pesanan , apa yang kelihatan mustahil, tetapi kami juga berjaya melakukannya :)

syarikat cool-mania berpindah masukpremis korporat bergerak coolmaniapenambahan stok barangan cool-mania
pemimpin media premis gudangpapan buletin syarikat pemimpin media cool-mania

Kita berjaya! Syarikat telah berpindah, sambutan yang hebat dan mari kita lakukannya :)

syarikat perayaan cool-mania pemimpin media

TAHUN 2020 - sehingga kini

Dan ini adalah rupa syarikat kami hari ini apabila anda melawat kami:) Kami berjaya walaupun dalam tempoh yang sangat sukar apabila masa buruk Covid-19 datang pada tahun 2020, yang memaksa syarikat kami ditutup selama beberapa minggu dan ia benar-benar dirasai dalam bilangan jumlah pesanan.
Kami berjuang seperti orang lain, mengharapkan hari esok yang lebih baik dan sentiasa cuba untuk maju dan membawakan anda produk baharu dan baharu serta penambahbaikan untuk anda.

premis bilik pameran coolmania baruketua media bilik pameran cool-maniamempamerkan produk cool-mania

Pendaftaran tanda dagangan ® untuk COOL MANIA kini rasmi...

pendaftaran tanda dagangan cool-mania

Kami telah berada di sini bersama anda sejak 2010 :)

ketua media foto pasukan mania keren

Dan kami percaya bahawa bertahun-tahun lagi menanti kami bersama anda...